Будапеща – Варшава – Рига – Санкт Петербург – Талин – Вилнюс – Краков

Дестинация:
Будапеща, Варшава, Рига, Санкт Петербург, Талин, Вилнюс, Краков
Продължителност:
13 дни
Нощувки:
12 нощувки

Цена

1320 лв. ЗАПИТВАНЕ

Будапеща – Варшава – Рига – Санкт Петербург – Талин – Вилнюс – Краков

13 дни / 12 нощувки

Дата: 01.08.2020 - Цена: 1320 лв.


1 ден

Отпътуване от Бургас в 00,00ч., Ст.Загора - 02,00ч. /разклона за Автомагистрала Тракия/, Пловдив - 03,15ч. /бензиностанция Шел/Хепи/, София в 05:00ч. /автогара Сердика/, по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Будапеща. Настаняване в хотел 3* в Будапеща. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуваме за Варшава. Пристигане вечерта и настаняване в хотел 3* във Варшава. Нощувка.

3 ден

Закуска. Кратка панорамна и пешеходна обиколка на Полската столица. Силно разрушена по време на Втората световна война Варшава не само е възстановила манастирите, кралските дворци и дворците на полската шляхта, но е успяла да запази духа на отминалите славни времена. Разходка по Кралския тракт, разглеждане на Варшавската русалка на Пазарния площад, разглеждане на Барбакана и Катедралата. Отпътуване следобед. Пресичане на Полша от юг на север, разказвайки си историята на този славен народ. Преминаване транзитно Литва и настаняване в хотел 3 * в столицата на Латвия - Рига. Нощувка.

4 ден

Закуска. Пешеходен тур на града – паметника на свободата, часовника на щастието, къщата на котката, къщите на Тримата братя. Малките средновековни улички ще ни отведат от Шведската порта през Двореца на кръстоносците и Катедралата до паметника на Бременските музиканти. Винаги е добре да опиташ местната кухня, а нашето предложение за тристепенно меню е в един от добрите ресторанти на града. Отпътуване за Русия, пресичайки границата при Псковска област. Късно пристигане и настаняване в хотел2/ 3 *** в Санкт Петербург. Нощувка.

5 ден

Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург: Панорамна обиколка: Дворцов площад, Медния конник – паметник на цар Петър I, Площада на изкуствата и паметника на Пушкин, Невски проспект, площад на Победата, Константинов дворец, Василиевски площад, Исакиевски площад и Мариински дворец, който редом със Зимния и Таврически дворци е един от трите политически дворци на Петербург, център на събитията през 1917 г. и 1991 г., Смолни – официална резиденция на губернатора на Санкт Петербург. Посещение на Петропавловска крепост (200 рубли) и Исакиевския събор (320 рубли). Нощувка в Санкт Петербург.

6 ден

Закуска. Посещение на Ермитажа -най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи. Свободно време или по желание Круиз с туристически кораб по р.Нева „Реки и канали на Санкт Петербург - Нева, Мойка и Фонтанка” Нощувка в Санкт Петербург.

7 ден

Закуска. Свободно време за разглеждане на Санкт Петербург. Възможност за посещение на Царско село срещу допълнително заплащане. Нощувка в Санкт Петербург.

8 ден

Закуска. Посещение на Петерхоф -лятна резиденция на руските царе, намираща се на финския залив, 30 км западно от Санкт Петербург. Разглеждане на дворцовия комплекс с множество дворци, 150 фонтани и водни каскади, прекрасни паркове. Следобяд отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в Талин.

9 ден

Закуска. Програмата ни започва с разглеждане на Горни град, разположен на хълма Тоомпея – Кулата на средновековния рицарски замък Дългия Герман, Парламента, православната църква Св. Александър Невски, Градините на датския крал, Домската катедрала - рицарски храм от XIII век. Останките от крепостни стени и кули. По улицата Късия крак се отправяме към Долни град. Ще видим Старото кметство, пазарния площад, сградата на немската Ханза. Отпътуване за Вилньос. Нощувка.

10 ден

Закуска. Пешеходен тур в Стария град, включен в списъка на Юнеско за световно културно наследство. Често го наричат най-големия бароков стар град на Европа, а хилядите му посетители ще срещате навсякъде. Обиколката включва – Вратата на Даун, параклиса на Св. Дева Мария на Вилня с нейната чудотворна икона, православният манастир Св. Троица, църквата Св. Казимир, Кметството, Президентството, Университета, Доминиканския манастир, Катедралата, паметника на Великия княз Гедиминас, река Вилня и манастира Св. Анна. А ако искате да погледнете цялата тази красота от високо препоръчваме изкачването със зъбчатка на Крепостния хълм. Отпътуване за Тракай – една от старите столици на великото литовско княжество. Ще посетим островния замък. Продължаваме своя път към Варшава. Настаняване и нощувка.

11 ден

Закуска. Отправяме се към дворцовия комплекс Лазенки, където ще се разходим сред прохладата на красив градски парк. Ще се снимаме край Белия дворец, езерото с театралната сцена, оранжерията и паметника на Шопен. Отпътуване за Краков – старата столица на Полското кралство, културна столица на Република Полша днес. Град с вековни традиции в областта на изкуството, културата, живописта, занаятите, духовността и аристократизма. Първа пешеходна обиколка в Стария град – площад Матейко, Барбакана, улица Флорианска, Централния площад с дворците на полската шляхта и храма на Дева Мария, Ягелонския Университет. Настаняване в хотел в града. Нощувка в Краков.

12 ден

Закуска. Отправяме се към хълма Вавел. Нашето посещение ще започне с разглеждане на Катедрала на полските крале. Продължаваме с посещение на Кралския дворец, именно в него се намира най-голямата колекция от брюкселски гоблени в цяла Европа. Ще посетим Оръжейната и Държавните апартаменти. Свободно време в центъра на града. Следобед отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

13 ден

След закуска отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

• Транспорт с лицензиран автобус;
• 12 нощувки със закуски – по 1 в Рига, Талин, Вилнюс и Краков; по 2 в Будапеща, Варшава; 4 в Санкт Петербург;
• Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;
• Медицинска застраховка;
• Гранични и пътни такси.

Цената НЕ включва:

• Виза за Русия – 120лв. /консулска такса + визова поддръжка/ за срок от 10дни; 185лв. за срок от 3 дни;
• доплащане за единична стая: 650лв.;
• Медицинска застраховка за лица на възраст над 65г.;
• Входни такси и допълнителни посещения: Обзорна обиколка на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост/20.00 евро/, Посещение на Ермитажа, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване - 50 евро; Посещение на Нижний Парк и Петродворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване - 70 евро; Посещение на Царское село и Екатериненски дворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване - 60 евро; разходка с корабче по р.Нева – 15,00 евро *обиколки на Талин, Рига и Вилнюс с местен екскурзовод – 10,00 евро/град

Необходими документи: валиден документ за самоличност мин.6 месеца-валиден задграничен паспорт за лица под 18г - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница само или с единия родител.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.