Гьор - Прага - Берлин - Копенхаген - Осло - Стокхолм - Хелзинки - Дрезден - Братислава

Дестинация:
ГЬОР, ПРАГА, БЕРЛИН, КОПЕНХАГЕН, ОСЛО, СТОКХОЛМ, ХЕЛЗИНКИ, ДРЕЗДЕН, БРАТИСЛАВА
Продължителност:
11 дни
Нощувки:
8 нощувки

Цена за 25.06.2020

Цена за 20.08.2020

Гьор- Прага – Берлин – Копенхаген –Осло-Стокхолм – Хелзинки – Дрезден – Братислава

8 нощувки + 4 закуски, *1 вечеря

Дата: 25.06.2020 - цена: 759,00 лв.

Дата: 20.08.2020 - цена: 739,00 лв.

транспорт с автобус и круизен кораб


1 ден

Отпътуване от Бургас в 00,00ч., Айтос в 00,30ч., Ст.Загора - 02,00ч. /разклона за Автомагистрала Тракия/, Пловдив - 03,15ч. /бензиностанция Шел/Хепи/, София в 05:00ч. /автогара Сердика/, по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Будапеща. Пристигане в Гьор следобяд. Нощувка.

*ПРИ ПЪТУВАЩИ ОТ ВАРНА - с доплащане, отпътуването е предходния ден в 21,30ч.

2 ден

Отпътуване за чешката столица – Прага. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Старата част на града /доплащане 18,00 евро/ - Старое место, сградата на старото Кметство с астрономическия часовник Орлой, улица Карлова, Карловия мост от 14 век. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Германия в 08,00ч. Спирка в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин – Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Отпътуване за района на Рощок. Нощувка.

4 ден

Рано сутринта в 06,00ч. отпътуване за Дания с ферибот Рощок – Гедсер - преход 160км. Преди обяд пристигане в столицата – Копенхаген. Панорамна обиколка на града /1,30ч./ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. В 15.00ч. отпътуване за пристанището. Качване на ферибот за Норвегия на компанията DFDS. Вечеря на блок маса./задължително доплащане/. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

5 ден

Закуска. Сутринта в 09,30ч. пристигане в столицата на Норвегия - гр. Осло. Панорамна обиколка от 10,00ч. на града с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ - Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано следобяд отпътуване за шведската столица Стокхолм, известна като “Северна Венеция”. Нощувка в гр.Вастерас.

6 ден

Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро/ – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м., разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

7 ден

Около 10.15-10.30ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ - с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм в 17.00ч. Нощувка на кораба на Силия лайн, ниво 2.

8 ден

Пристигане сутринта в 09,45ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”или музея на АББА. По обяд отпътуване за Германия. Попътна спирка на брега на езерото Ветерн. Вечерта качване на ферибот от Трелеборг до Рощок – пътуване около 6,00ч. – включено е настаняване на база дек.

*По желание и препоръчително е доплащането за кабини.

9 ден

Рано сутринта пристигане в Рощок. Кратка спирка /2 часа/ в Дрезден – столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”. Отпътуване за Чехия. Нощувка.

10 ден

Закуска. Отпътуване със спирка в столицата на Словакия - Братислава. Пешеходна разходка в стария град – катедралата Св.Мартен, площада пред Кметството, Двореца на Архиепископа, Михалевската порта. Ранния следобяд - отпътуване за България.

11 ден

Пристигане сутринта в София, Пловдив, Бургас по обяд.

В цената, калкулирана при 40 туристи са включени

• транспорт с автобус 3*;
• обявените 8 нощувки + 4 закуски, калкулирани на база 4-ки кабини, стаи 2-ки /1 нощувка+закуска в Будапеща в хотел 2/3*;
• 2 нощувки със закуски в Прага в хотел 3*;
• 1 нощувка в района на Рощок –Ibis budget;
• 1 нощувка на ферибот от Копенхаген за Осло в каюти за 4-ма ниво 2, 1 нощувка със закуска в района на Стокхолм ;
• 2 нощувки на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2;
• водач-представител на фирмата по време на пътуването.

В цената НЕ са включени:

• задължително доплащане за вечеря и закуска на бюфет на круизния кораб DFDS ДАНИЯ-НОРВЕГИЯ – 55.00 евро;
• застраховка -2,00 лв/ден– заплащат се задължително преди отпътуване;
• таксите на посещаваните обекти;
• турове в програмата:
* обиколка с местен екскурзовод на български език + слушалки в Прага – 18,00 евро;
* тур Хелзинки с местен автобус и екскурзовод на руски език – 40,00 евро;
* обиколки с местни екскурзоводи в Копенхаген,Осло и Стокхолм – по 20,00 евро за град;
• доп доплащане за двойни кабини на кораба Дания-Норвегия – 40.00 евро на човек / тройна кабина – 20.00 евро на човек/ единична – 120.00 евро;
• доплащане за двойни кабини на кораба Швеция-Финландия– 45.00 евро на човек за двете нощувки/ тройна кабина – 20.00 евро на човек/ единична – 135.00 евро.

-ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е настаняване в каюти на ферибота от Швеция за Германия – каютата за 4 ма – 120.00 евро, каютата за 2ма – 100.00 евро – заявява се и заплаща предварително/ - отпътуване от Варна – 30,00 лв

Препоръчително е валутата Ви необходима за Скандинавските страни да бъде обменена от България. Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става мин. 14 дни преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!

Допълнителна информация:

• Офертата важи при минимум 40 туриста
• При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
• Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.