За Св. Валентин в Будапеща - Виена

Дестинация:
Будапеща, Виена
Продължителност:
4 дни
Нощувки:
2 нощувки

Цена

185 лв. ЗАПИТВАНЕ

Будапеща2-ри ден

Виена3-ти ден

Любовта към живота, към виното, към красотата трябва да бъде отбелязана подобаващо. А какво по-хубаво предложение от приятна екскурзия за Вас и най-близките Ви?

13 февруари – 16 февруари 2019; 4 дни – 2 нощувки


1 ДЕН– 13.02

Отпътуване от Варна (Катедралата, в 15:30ч), Бургас (бензиностанция OMV до Метро, в 17:30ч), Сливен (АМ Тракия, в 18:30ч), Стара Загора (бензиностанция Лукойл, в 19:15ч), Пловдив и Пазарджик (АМ Тракия, в 21:00ч), и София (Стадион Васил Левски, в 22:30ч), по маршрут София - Белград - Будапеща. Нощен преход.

2 ДЕН - 14.02

Пристигане в Будапеща около 10.30ч. По възможност – ранно настаняване в хотел. Будапеща напълно заслужава прозвището си "Париж на Източна Европа", съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с професионален местен екскурзовод на български език - Площада на Героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Кратка беседа; Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща – свободно време за кафе; Посещение на магазин за токайски вина; Катедралата "Св.Матяш", носеща името на най - известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения. Свободно време с възможност за обяд по главната централна търговска улица "Ваци" - една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкoстотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти. Нощна разходка с корабче по Дунав с шампанско и торта – 18 евро. Нощувка.

3 ДЕН –15.02

Закуска. Отпътуване за Виена. Будапеща – Виена – 180км. – 2,30ч. 11,00 – пл. Мария Терезия започва панорамна обиколка на Виена с професионален местен екскурзовод на български език – представителният булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 в; Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света; най-стария увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. Свободно време за разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе". Нощувка.

4 ДЕН –16.02

Закуска. Свободен ден във Виена. По желание: разглеждане на лятната императорска резиденция - Дворецът "Шонбрун" с професионален местен екскурзовод на български език. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Посещение на аутлет шопинг - градчето Пандорф - 150 магазина за маркови стоки на изгодни цени, кафета, ресторант. Вечерта - отпътуване за България.

Цената включва:

• 2 нощувки със закуски в хотели в Будапеща и Виена;
• Водач/представител на фирмата;
• Транспорт с комфортен туристически автобус /климатик, мини бар, кафе машина, видео система/;
• Посещение на най-стария увеселителен парк в Европа – „Пратер”;
• Посещение на аутлет градчето Пандорф;
• Гранични, пътни и магистрални такси;

Цената не включва:

• Градски такси – 4 евро /задължително доплащане/;
• Екскурзоводска програма в Будапеща, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език – 15 евро;
• Екскурзоводска програма във Виена, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език – 18 евро;
• Нощна разходка с корабче по Дунав с шампанско и торта с професионален местен екскурзовод на български език – 18 евро;
• Посещение на двореца "Шонбрун" с професионален местен екскурзовод на български език – 22 евро;
• Международна медицинска застраховка – 1 евро на човек на ден;
• Възможност за доплащане за самостоятелна стая – със запитване към туроператора;
• Доплащане за избор на места или предни седалки – 30 лв на човек;
• Доплащане за двупосочен транспорт: София – Пловдив/Пазарджик – София – 36 лв;
• София – Стара Загора – София – 40 лв;
• София – Сливен/Ямбол – София – 45 лв;
• София – Бургас – София - 50 лв;
• София – Варна – София – 70 лв.

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.