ЗА ПРАЗНИКА НА ВЛЮБЕНИТЕ! Будапеща - Прага - Дрезден - Виена

Дестинация:
Будапеща, Прага, Дрезден, Виена
Продължителност:
6 дни
Нощувки:
4 нощувки

Цена

299 лв. ЗАПИТВАНЕ

Будапеща2-ри ден

Прага3-ти ден

Екскурзия до Дрезден4-ти ден

срещу допълнително заплащане

Виена5-ти ден

Любовта към живота, към виното, към красотата трябва да бъде отбелязана подобаващо. А какво по-хубаво предложение от приятна екскурзия за Вас и най-близките Ви?

12 февруари – 17 февруари 2019; 6 дни – 4 нощувки


1 ден – 12.02

Отпътуване от Варна в 03:00ч, от Бургас (ул. Булаир) в 05:00ч, от Сливен и Ямбол около 06:00ч, от Стара Загора в 07:00ч, от Пловдив и Пазарджик около 08:00ч, от София (стадион Васил Левски) в 09:30ч. Пътуване по маршрут Белград - Будапеща. Пристигане в Будапеща напълно заслужава прозвището си "Париж на Източна Европа", съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден –13.02

Закуска. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод: Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от който се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Катедралата "Св.Матяш", носеща името на най - известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на Героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария.
По желание и срещу доплащане разходка с корабче по Дунав с шампанско/безалкохолно/ и торта. Кратка почивка/ свободно време по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" - една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкoстотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти. Отпътуване за Прага. Пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден – 14.02

Закуска. По желание и срещу доплащане - пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (продължителност 4 часа) - Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата "Св. Вит" с разглеждане на интериора, базиликата "Св. Иржи", Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула; слизане към Мала Страна; разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата "Свети Микулаш" и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага - световноизвестния Астрономически часовник от 15в; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом, Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време.
По желание и предварителна заявка- празнична вечеря в традиционна Пражка пивоварна, произвеждаща собствена бира. Нощувка.

4 ден - 15.02

Закуска. Туристическа програма по желание: свободно време в Прага или 09:00 ч /срещу допълнително заплащане / целодневна екскурзия до Дрезден - главен град на свободната немска държава Саксония, намиращ се в долината на река Елба. Град с две лица: от едната страна на река Елба е старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война, а на отсрещния бряг е новата, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земперопер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера. 15,30 ч отпътуване за Виена. Нощувка.

5 ден – 16.02

Закуска. По желание и срещу доплащане на панорамна обиколка на Виена с екскурзовод – представителният булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 в., Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, лятната императорска резиденция - Дворецът "Шонбрун". Посещение на най-стария увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело, разположен по крайбрежието на р.Дунав. Пешеходна разходка: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”. Свободно време в центъра на Виена и по търговската улица "Марияхилферщрасе". Отпътуване за България.

6 ден - 17.02

Пристигане в България: в София около 13:30ч., в Пазарджик около 17:00ч., в Ямбол - около 17:00ч., в Бургас около 18:00ч., във Варна около 20:00ч.

Цената включва:

• 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Прага + 1 нощувка със закуска в хотел 2/3 * в Будапеща + 1 нощувка със закуска в хотел 2/3 * в района на Виена; настаняването е в двойна или тройна стая при пълна заетост;
• Водач-представител на фирмата по време на целия маршрут;
• Транспорт с комфортен туристически автобус /климатик, мини бар, кафе машина, видео система/;
• Гранични, пътни и магистрални такси;

Цената не включва:

• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина“ - 1 евро на човек на ден;
• Градски такси – 6 евро /задължително доплащане/;
• Екскурзоводска програма в Будапеща, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език -15 евро;
• Нощна разходка с корабче по Дунав с шампанско и торта с професионален местен екскурзовод на български език – 18 евро;
• Екскурзоводска програма в Прага, включваща пешеходен тур на града с местен екскурзовод на български език – 15 евро;
• Екскурзоводска програма във Виена, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език - 18 евро;
• Целодневна екскурзия до град Дрезден с професионален екскурзовод на български език – 25 евро;
• Доплащане за избор на места или предни седалки в автобуса – 30 лв. на човек.

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.