"Баварски замъци" АВСТРИЯ – ГЕРМАНИЯ – СЛОВЕНИЯ

Дестинация:
АВСТРИЯ, ГЕРМАНИЯ, СЛОВЕНИЯ
Продължителност:
6 дни
Нощувки:
4 нощувки

Цена за 20.09

385 лв. ЗАПИТВАНЕ

Залцбург2-ри ден

Мюнхен3-ти ден

Любляна5-ти ден

Дати на отпътуване: 20 септември 2019; 6 дни – 4 нощувки


1 ден

Отпътуване от София (Националния стадион В. Левски) в 04:00ч. Пристигане в Залцбург. Нощувка.

2 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - туристическа програма в Залцбург с местен професионален лицензиран екскурзовод на български език. Разглеждане на забележителностите на града – “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата „Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, „Резиденцплац”, „Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Свободно време в Залцбург. Отпътуване за Мюнхен. По пътя езерото Кимзее – фотопауза. Посещение на двореца "Херенхимзее" (не включва входна такса и билет за корабче) - най-богато украсеният и разкошен дворец, построен по поръчка и замисъл на баварския крал Лудвиг II. Дворецът се издига грандиозно и величествено на най-големият от островите в езерото в Химзее и до него се достига с корабче. Проектиран като копие на парижкия дворец Версай, "Херенхимзее" остава в историята като най-скъпият проект на "самотния" крал. "Новият Версай" съвсем заслужено достигнал по блясък, оригиналност, изящество и лукс френския си първообраз. Само за кратко успява да се порадва на новата си придобивка кралят преди да бъде открит мъртъв в езерото, при странни обстоятелства. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка.

3 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане – целодневна екскурзия „Баварски замъци“. Отпътуване от Мюнхен. Денят е посветен на най-известните замъци на Бавария, построени от Лудвиг II Баварски – „кралят от приказките“. Разглеждане на замъка Линдерхоф – това е единственият замък, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Разглеждане на замъка Нойшванщайн – гордостта на Бавария – една от най-известните туристически дестинации в Германия, посещаван ежегодно от около милион и двеста хиляди туристи. Заради своята неповторима архитектура и вътрешно оформление е познат сред посетителите като „Приказният замък“. Свободно време за снимки в двора на замъка Хьоеншвангау. Връщане в Мюнхен. Нощувка.

4 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - туристическа обиколка на Мюнхен – столицата на Бавария. По време на тази пешеходна разходка ще разгледате „Карлсплац”, Михаелскирхе, катедралата Фрауенкирхе, чиито готически кули са символ на града, „Марианплац” с величествената сграда на Новото кметството. Отпътуване за Любляна. Нощувка.

5 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - туристическа обиколка на Любляна. Туристическа програма в централната пешеходна част на столицата на Словения: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. По желание и срещу доплащане - посещение на Замък Предяма – пещера Постойна яма – Любляна.

Замък Предяма - уникална крепост, издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през XV век, известен като разбойник - барон.
Пещерата Постойна яма – карстовата пещера е с най-дългия туристически пещерен маршрут в света - 5.3 км., включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г. Пещерата е хилядолетно дело на река „Пивка“.
Отпътуване за България с кратки почивки по пътя.

6 ден

Пристигане в България.

Цената включва:

• Транспорт с лицензиран автобус 3 ***;
• 4 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в Залцбург, Мюнхен, Любляна;
• Водач – придружител от туристическата агенция по време на пътуването;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.
• Гранични, пътни и магистрални такси.

Цената не включва:

• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина“ -1 € на човек на ден;
• Градски такси – 6 € /задължително доплащане/;
• Екскурзоводска програма в Залцбург, с включен паркинг, Check Point и пешеходен тур на града с местен екскурзовод на български език – 15 €;
• Целодневна екскурзия „Баварски замъци“– 25 €;
• Туристическа програма в Мюнхен -10 €;
• Туристическа програма в Любляна -10 €;
• Екскурзия до Замъка Предяма и пещера Постойна яма – 15 € /без включени входни такси/;

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.