БУДАПЕЩА - ВИЕНА - ПРАГА

Дестинация:
БУДАПЕЩА - ВИЕНА - ПРАГА
Продължителност:
5 дни
Нощувки:
3 нощувки

Цена

235 лв. ЗАПИТВАНЕ

Будапеща2-ри ден

Виена3-ти ден

Прага4-ти ден

28 февруари – 04 март 2019


1 ден – 28.02

По желание и срещу доплащане - отпътуване в 15:30ч. от Варна (ул. Антим I), в 17:30ч. от Бургас (ул. Булаир), в 19:30ч. от Стара Загора (Автомагистрала Тракия) и в 20:30ч. от Пловдив (Автомагистрала Тракия). Отпътуване в 22:30ч. от София (Стадион "Васил Левски"), по маршрут: Белград - Будапеща. Нощен преход.

2 ден – 01.03

Пристигане в Будапеща. Градът напълно заслужава прозвището си "Париж на Източна Европа", съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. По желание и срещу доплащае - панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод: Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Катедралата "Св.Матяш", носеща името на най - известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на Героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание и срещу доплащане - нощна Разходкр с корабче по Дунав с шампанско/или безалкохолно/ и торта – 18 евро. Свободно време по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" - една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкoстотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти. Настаняване. Нощувка.

3 ден – 02.03

Закуска. В 08.00 ч. - отпътуване за Виена. По желание и срещу доплащане – панорамна обиколка с екскурзовод – представителният булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 в., Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света. По желание и срещу доплащане - разглеждане на лятната императорска резиденция - дворецът "Шонбрун" с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време в центъра и търговската улица "Марияхилферщрасе". Отпътуване за Прага. Настаняване. Нощувка.

4 ден– 03.03

Закуска. По желание и срещу доплащане - пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: хълмът Храдчани - Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала страна – бароковата църква от 18 в. “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време. По желание и срещу доплащане - вечеря в традиционен ресторант, произвеждащ собствена бира. Нощувка.

5 ден - 04.03

Закуска. Посещение на шопинг градчето Пандорф - 150 магазина за маркови стоки на изгодни цени, кафета и ресторанти. Вечерта - отпътуване за България.

6 ден

Пристигане в България.

Цената включва:

• 2 нощувки със закуски в хотел в Прага + 1 нощувка със закуска в хотел в Будапеща;
• Водач представител на фирмата по време на цялото пътуване;
• Транспорт с комфортен туристически автобус /климатик, мини бар, кафе машина, видео система/.
• Гранични, пътни и магистрални такси;

Цената не включва:

• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина“ -1 € на човек на ден;
• Градски такси – 6 € /задължително доплащане/;
• Екскурзоводска програма в Будапеща включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод на български език -15 €;
• Екскурзоводска програма в Прага, включваща пешеходен тур на града с местен екскурзовод на български език – 15 €;
• Екскурзоводска програма във Виена включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод на български език -18 €;
• Разходка с корабче по Дунав, с включени торта и шампанско или безалкохолна напитка – 18 €;
• Посещение на двореца Шьонбрун с местен екскурзовод – 22 €.
• Доплащане за отпътуване /двупосочно/от:
• Варна – 70 лв;
• Бургас – 50 лв;
• Сливен и Ямбол – 45 лв;
• Стара загора – 40 лв;
• Пловдив и Пазарджик – 36 лв;

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.