ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА

Дестинация:
Загреб – Риека - Опатия - остров Крък - Плитвички езера – Сплит – Дубровник – Котор - Будва
Продължителност:
7 дни
Нощувки:
5 нощувки

Цена

399 лв. ЗАПИТВАНЕ

Загреб2-ри ден

Парк Плитвички езера3-ти ден

Дубровник5-ти ден

Загреб – Риека - Опатия - остров Крък - Плитвички езера – Сплит – Дубровник – Котор - Будва

31 март – 6 април 2019
29 април – 5 май 2019


1 ден – 31.03 / 29.04

Отпътуване от София в 09:30 - ст.Васил Левски. Отпътуване (срещу доплащане) от Варна в 03:00 - Антим I, Бургас – около 05:00 - ул.Булаир, тръгване от района на Сливен и Ямбол около 06:00 - Бензиностанция Шел/Макдоналдс, от Стара Загора – около 07:00, район Пловдив - Пазарджик (от магистралата – бензиностанция Еко / Макдоналдс) – в 08:00 по маршрут - София - Белград – Загреб. Пристигане в столицата на Хърватия. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

2 ден – 01.04 / 30.04

В 08:30 - закуска в ресторанта на хотела. По желание и срещу доплащане - туристическа програма в Загреб: централния площад “Бан Йелачич”, Стария град: Каптол и Градец; Катедралата; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. Отпътуване за Адриатическата Ривиера. Посещение на Риека и Опатия. Туристическа програма (с доплащане) с предвидено лично време. Отпътуване за остров Крък – Перллата на Хърватската Ривиера. Настаняване в хотел. Възможност за вечеря (срещу доплащане). Нощувка.

3 ден – 02.04 /01.05

В 08:30 - закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Плитвички езера – най-красивият и известен хърватски национален парк, който е и в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери. Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион туристи годишно.  Късния следобед - отпътуване за Адриатическата Ривиера. Настаняване в хотел. Възможност за вечеря (срещу доплащане). Нощувка.

4 ден – 03.04 /02.05

Закуска. По желание и срещу доплащане - разходка в Шибеник. Интересни забележителности в Шибеник са: Катедралата Св. Якоб (Джеймс) - една ат най-красивите в Далмация.; Ректорския дворец (Кнежева палац); Замъка Св. Михаил (Св. Ана); Ортодоксалната църква Св. Спас от XIV век, известна с красивия си иконостас. Посещение и разходка в Трогир - централната историческа част на Трогир е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.  Посещение на Сплит. По желание и срещу доплащане - разходка в Сплит – втория по големина град на Хърватия - този прелестен, старинен пристанищен град е обкръжен с архитектурни забележителности от римляните до днес. Разглеждане на величествения дворец на император Диоклециан, Катедралата, разходка в стария град. Настаняванe в хотел. Възможност за вечеря (срещу доплащане). Нощувка.

5 ден – 04.04 /03.05

В 08:30 - закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за един от бисерите на света, наричан Перлата на Адриатика – Дубровник. Този неописуемо красив средновековен град е запазил същия онзи вид, който е оформянот XII до XVII век. По желание и срещу доплащане - разглеждане на Дубровник. Панорамна обиколка с автобус. Следва пешеходна разходка в старата част (срещу доплащане). Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св. Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св. Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Свободно време или по желание срещу доплащане - разходка с корабче до остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата тук на острова спасение е намерил Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение и на връщане от кръстоносен поход. Отпътуване за Черна гора. Настаняване в хотел. Възможност за вечеря на блок маса (срещу доплащане). Нощувка.

6 ден – 05.04 04.05

В 08:30 - закуска в ресторанта на хотела. По желание и срещу доплащане - отпътуване за Котор - едно изумително съчетание от планина и море. Пешеходна разходка в Стария град - църквата Св. Николай Чудотворец, църквата Св. Лука, Св. Мария, Католическата катедрала „Свети Трифон“. Възможност за морска екскурзия из Которския залив (срещу доплащане) с посещение на изкуствения остров и църквата Мадоната от Скалата. Продължаване по южното черногорско крайбрежие към гр. Будва (срещу доплащане). Фотопауза при прочутия остров-хотел „Св. Стефан”. Пешеходна обиколка на старата част на Будва (срещу доплщане) - едно от най-старите селища в Европа, с разглеждане на Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.). Отпътуване за България.

7 ден – 06.04 /05.05

Пристигане в България.

Цената включва:

• Транспорт с лицензиран туристически автобус, категория ***;
• 5 нощувки със закуски в хотели *** в Загреб, о-в Крък, гр. Шибеник на Адриатическата Ривиера, гр. Неум в Босна и Херцеговина и гр. Херцег Нови в Черна Гора;
• Посещения на Плитвички езера, Трогир;
• Представител на фирмата по целия маршрут;
• Пътни, магистрални и гранични такси;

Цената не включва:

• Градски такси – 8 € /задължително доплащане/;
• Медицинска застраховка Асистанс – 2 € на ден на човек;
• Туристическа програма в Загреб – 10 €;
• Туристическа програма в Риека – 10 €;
• Туристическа програма в Опатия – 10 €;
• Туристическа програма в Шибеник – 10 €;
• Туристическа програма в Сплит – 10 €;
• Туристическа програма в Дубровник с местен екскурзовод – 20 €;
• Целодневна екскурзия до Котор и Будва с местен екскурзовод – 45 €;
• Доплащане за вечеря на блок маса;
• Доплащане за двупосочен трансфер от/до:
• София – Пловдив/Пазарджик – София – 26 лв;
• София– Стара Загора – София – 35 лв;
• София – Сливен/Ямбол – София – 40 лв;
• София – Бургас – София - 45 лв;
• София – Варна – София – 55 лв.

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.