БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

Дестинация:
Австрия – Германия
Продължителност:
5 дни
Нощувки:
3 нощувки

Цена за 29.09

345 лв. ЗАПИТВАНЕ

АВСТРИЯ – ГЕРМАНИЯ

Дати на отпътуване: 21 септември 2019


Първи ден

Отпътуване вечерта на предходния ден от Варна (Катедралата) около 21:30 ч, и от Бургас (OMV до Метро) около 23:30 ч. Отпътуване от района на Сливен и Ямбол (Бензиностанция Shell/Макдоналдс) около 00:30 ч, от Стара Загора (отбивка срещу с. Загоре) в 01:30 ч, от район Пловдив - Пазарджик (от магистралата, бензиностанция Еко, Макдоналдс) около 02:30 ч, от София (Националния стадион В. Левски) в 04:00 ч. Пристигане в Залцбург. Нощувка.

Втори ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - туристическа програма в Залцбург с местен професионален лицензиран екскурзовод на български език. Разглеждане на забележителностите на града – “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата „Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, „Резиденцплац”, „Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Свободно време в Залцбург. Отпътуване за Мюнхен. По пътя езерото Кимзее – фотопауза. Отпътуване за eзерото Химзее - най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца "Херенхимзее" - най-богато украсеният и разкошен дворец, построен по поръчка и замисъл на баварския крал Лудвиг II. Дворецът се издига грандиозно и величествено на най-големият от островите в езерото в Химзее и до него се достига с корабче. Проектиран като копие на парижкия дворец Версай, "Херенхимзее" остава в историята като най-скъпият проект на "самотния" крал. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка.

Трети ден

Закуска. По желание и срещу доплащане – целодневна екскурзия „Баварски замъци“. Отпътуване от Мюнхен. Денят е посветен на най-известните замъци на Бавария, построени от Лудвиг II Баварски – „кралят от приказките“. Разглеждане на замъка Линдерхоф – това е единственият замък, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Разглеждане на замъка Нойшванщайн – гордостта на Бавария – една от най-известните туристически дестинации в Германия, посещаван ежегодно от около милион и двеста хиляди туристи. Заради своята неповторима архитектура и вътрешно оформление е познат сред посетителите като „Приказният замък“. Свободно време за снимки в двора на замъка Хьоеншвангау. Връщане в Мюнхен. Нощувка.

Четвърти ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - туристическа обиколка на Мюнхен – столицата на Бавария. По време на тази пешеходна разходка ще разгледате „Карлсплац”, Михаелскирхе, катедралата Фрауенкирхе, чиито готически кули са символ на града, „Марианплац” с величествената сграда на Новото кметството. Отпътуване за България с кратки почивки по пътя.

Пети ден

Пристигане в България.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3 ***;
• 3 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в Залцбург и Мюнхен;
• Водач – придружител от туристическата агенция по време на пътуването;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.;
• Посещение на двореца Херенхимзее;

Цената не включва:

• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина“ - 1 € на човек на ден;
• Градски такси – 6 € /задължително доплащане/;
• Екскурзоводска програма в Залцбург, с включен паркинг, Check Point и пешеходен тур на града с местен екскурзовод на български език – 15€;
• Целодневна екскурзия „Баварски замъци“– 25 €;
• Туристическа програма в Мюнхен -10 €;


***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.