ЗАГРЕБ - ВЕНЕЦИЯ - РИМ

Дестинация:
Загреб - Венеция - Лидо ди Йезоло - Сан Марино - Рим - Флоренция - Ватикана
Продължителност:
6 дни
Нощувки:
5 нощувки

Цена

499 лв. ЗАПИТВАНЕ

Загреб - Венеция - Лидо ди Йезоло - Сан Марино - Рим - Флоренция - Ватикана

22 април – 27 април 2019г.
6 дни – 5 нощувки (самолетна и автобусна екскурзия)


1 ден – 22.04

Отпътуване от Варна - Бургас - Сливен - Ямбол - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик - София (ст. Васил Левски) по маршрут София - Белград - Загреб с кратки почивки по пътя. Пристигане в столицата на Хърватия. Настаняване в хотел 2/3* в Загреб. Нощувка.

2 ден – 23.04

Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Венеция. По желание и срещу доплащане - туристическа програма във Венеция. Отпътуване за курортен комплекс Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – 24.04

Закуска. По желание и срещу доплащане - посещение и туристическа програма в Сан Марино.  Отпътуване за Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…". Настаняване в хотела. Нощувка.

4 ден – 25.04

Закуска в ресторанта на хотела. Разглеждане забележителностите на Античния Рим - панорамна автобусна и пешеходна обиколка (срещу доплащане) с екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ часа): Колизеума - отвън; Римският форум; Капитолийският площад; Площад Венеция; Площада Ди Треви; Площад Испания. Свободно време. Възможност за вечеря. Нощувка.

5 ден – 25.04

Закуска в ресторанта на хотела. По желание и срещу доплащане - пешеходна обиколка на Флоренция с екскурзовод на български език, включваща църквата "Санта Кроче" (отвън), квартала и къщата на Данте, катедралата "Санта Мария дел Фиоре", Баптисерия, Кулата на Джото, Пиаца де ла Синьория. Свободно време. Връщане в Рим. Нощувка.

6 ден – 26.04

Закуска в ресторанта на хотела. По желание и срещу доплащане - туристическа програма: посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана - Катедралата "Свети Петър", музеите на Ватикана. Разходка по площад "Свети Петър". Свободно време. Отпътуване за България с полет Рим - София.

Цената включва:

•Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар) от Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и София;
• Самолетен билет за полет на 27 Април от Рим до София, с включени ръчен багаж до 10кг и чекиран багаж до 10кг;
• 5 нощувки със закуски в хотели 2 или 3* - 1 в Загреб, 1 в Лидо ди Йезоло, 3 в Рим;
• Пътни и магистрални такси;
• Представител на туристическата агенция по време на пътуването.

Цената не включва:

• Такса престой в Италия - 2 евро на човек на ден за хотели 3*, 3 евро на човек на ден за хотели 4 и 5* (задължително доплащане на рецепция в хотелите);
• Медицинска застраховка при пътуване в чужбина - 1 евро на ден/човек;
• Туристическа програма в Загреб - 10 евро;
• Такса за корабче, паркинг и check point за влизане във Венеция (от Пунта Сабиони до Венеция и обратно) - 28 евро;
• Туристическа програма в Рим - 25 евро;
• Целодневна екскурзия до Флоренция с екскурзовод на български език - 40 евро (при минимум 25 желаещи);
• Туристическа програма в Сан Марино - 10 евро;
• Посещение на Ватиканските музеи, с включени такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод - 39 евро (при минимум 20 желаещи).

*** Цените на Туристическите програми включва – панорамни и / или пешеходни турове с Екскурзоводско обслужване от професионален лицензиран местен екскурзовод по време на цялата визита.

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.