Пролетна екскурзия: Лидо ди Йезоло - Венеция - Сан Марино - Рим - Флоренция - Ватикана

Дестинация:
Лидо ди Йезоло - Венеция - Сан Марино - Рим - Флоренция - Ватикана
Продължителност:
6 дни
Нощувки:
5 нощувки

Цена:

Пролетна екскурзия до Лидо ди Йезоло - Венеция - Сан Марино - Рим - Флоренция - Ватикана

6 дни – 5 нощувки

22 април – 27 април 2019 (самолетна и автобусна екскурзия)


1 ден – 22.04

Отпътуване в 21:45ч. на предходния ден от Варна, в 23:30ч. - от Бургас (Бензиностанция OMV до Магазин Metro), в 00:30ч. - от Сливен и Ямбол, в 01:30ч. - от Стара Загора, в 03:00ч. - от Пловдив (McDonald's на Автомагистрала Тракия), в 03:30ч. - от Пазарджик и в 05:00ч. - от София (Стадион "Васил Левски"). Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия, Словения с кратки почивки по пътя. Пристигане в Лидо ди Йезоло - Италия. Настаняване в хотел **/ ***. Нощувка.

2 ден – 23.04

Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция (с доплащане) - Моста на въздишките, Двореца на Дожите, Площада и Катедралата Сан Марко, Кулата Сансовино, Кафене Флориан, Моста Риалто с пазара. Връщане с корабче от Сан Марко до Пунта Сабиони. Отпътуване за Римини. Настаняване в хотел **/***. Пешеходна разходка в историческия център на Римини: Арката на Октавиан Август, построена в края на улица "Фламиния"; площад "Тре Мартири" - място за романтични срещи; старата часовникова кула; катедралната църква "Малатеста", изграденa в средата на XV век като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста, откъдето впоследствие идва името на катедралата; старият рибен пазар; мостът на Тиберий и уличката на Фелини, съхранила спомена за великия режисьор. Възможност за вечеря. Нощувка.

3 ден – 24.04

Закуска. Отпътуване за Сан Марино - най-старата република в Европа. Туристическа програма (с доплащане): стара кариера "Cava dei Balastrieri", където днес се провеждат традиционни фестивали, стрелби с арбалет и "Сан Марино"; Трите кули - символ на републиката; Пътеката на вещиците. Свободно време за самостоятелна разходка в Сан Марино. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма (с доплащане): Пешеходна обиколка на Флоренция с екскурзовод на български език, включваща църквата "Санта Кроче" (отвън), квартала и къщата на Данте, катедралата "Санта Мария дел Фиоре", Баптисерия, Кулата на Джото, Пиаца де ла Синьория. Свободно време за вечеря. Настаняване в хотел **/***. Нощувка.

4 ден – 25.04

Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Рим. Туристическа програма (с доплащане): разглеждане забележителностите на Античния Рим - панорамна автобусна и пешеходна обиколка с екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Колизеума - отвън; Римският форум; Капитолийският площад; Площад Венеция; Площада Ди Треви; Площад Испания. Свободно време. Възможност за вечеря. Нощувка.

5 ден – 25.04

Закуска в ресторанта на хотела. Туристическа програма (с доплащане): Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана - Катедралата Св. Петър, музеите на Ватикана. Разходка по площад "Свети Петър". Свободно време. Нощувка.

6 ден – 26.04

Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за България с полет Рим - София.

Цената включва:

•Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар) от Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и София;
• Самолетен билет за полет на 27 Април от Рим до София, с включени ръчен багаж до 10кг и чекиран багаж до 10кг;
• 5 нощувки със закуски в хотели 2 или 3* - 1 в Лидо ди Йезоло, 1 в Римини, 1 в района на Флоренция и 2 в Рим;
• Пътни и магистрални такси;
• Представител на туристическата агенция по време на пътуването.

Цената не включва:

• Такса престой в Италия - 2 евро на човек на ден за хотели 3*, 3 евро на човек на ден за хотели 4 и 5* (задължително доплащане на рецепция в хотелите);
• Медицинска застраховка при пътуване в чужбина - 1 евро на ден/човек;
• Посещение на Венеция (туристическа програма, такса за корабче, паркинг и check point) - 28 евро (при влизане в града - от Пунта Сабиони до Венеция и обратно);
• Туристическа програма в Рим - 25 евро;
• Целодневна екскурзия до Флоренция с екскурзовод на български език - 40 евро (при минимум 25 желаещи);
• Туристическа програма в Сан Марино - 10 евро;
• Посещение на Ватиканските музеи, с включени такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод - 39 евро (при минимум 20 желаещи; места се гарантират при резервация направена 14 дни преди посещението).
*** Цените на Туристическите програми включва – панорамни и / или пешеходни турове с Екскурзоводско обслужване от професионален лицензиран местен екскурзовод по време на цялата визита.

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.